Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Junior Planeconoom in opleiding

Werkgever:Gemeente Horst aan de Maas
Plaats:Horst

Heb jij interesse voor ruimtelijke ontwikkeling en financiën? Zoek jij een kans om je carrière te starten als Junior Planeconoom in opleiding en daardoor directe impact te hebben op de groei van een gemeente? Wil jij samen met ervaren collega’s samenwerken en jezelf verder ontwikkelen in dit vakgebied? Dan komen wij graag met jou in contact!

Het team

Het team Economie en Gebiedsontwikkeling houdt zich bezig met zaken die fysiek zichtbaar zijn in de gemeente. Daarbij kun je denken aan ontwikkelen van locaties voor woningen, maar ook aan het realiseren van maatschappelijke voorzieningen zoals scholen in combinatie met kindcentra, accommodaties voor sport en ontmoeting, de aanpassing van de stationsomgeving en projecten om recreatie en/of natuur meer ruimte te bieden. Dit wordt zowel via beleid als via uitvoering opgepakt. Om deze diverse projecten in financieel opzicht goed te ondersteunen, zijn extra handen welkom. Projecten waar we momenteel aan werken zijn o.a. woningbouwplannen in nagenoeg alle dorpen van de gemeente, bv. Siebersbroek in Lottum en Meteriks Veld in Meterik, de bouw van het Openbaar Kindcentrum Weisterbeek in Horst, de herinrichting van de stationsomgeving, flexwoningen realiseren in America, Meerlo en Horst, opgave voor het gebied de Peel. Hele mooie uitdagingen dus waar jij als toekomstig planeconoom aan gaat bijdragen. Hoe gaaf is het als jij straks voorbij die woningen loopt waar jij aan hebt meegewerkt! In jouw rol denk je namelijk mee in de financiële en ruimtelijke mogelijkheden van gemeentelijke en private plannen.

Wat doe jij?

Onze projecten bevinden zich in verschillende stadia. Sommigen zijn bijna klaar, anderen zijn op papier volledig uitgewerkt en kunnen nu buiten met het werk starten en weer andere projecten zitten nog in de ontwerpfase. En voor de komende jaren staan er ook de nodige projecten in de wacht. Een planeconoom begeleidt deze projecten op financieel vlak, van begin tot eind. En staat daarmee de projectleider bij. Dat betekent dat je vanaf het begin betrokken bent om de haalbaarheid mee te bewaken. Maar ook dat je gedurende de uitvoering blijft volgen of het binnen de beschikbare middelen en tijd gerealiseerd kan worden. En bij de afronding maak je de stand van zaken definitief op. Jaarlijks leg je daar verantwoording over af aan het college en de raad. Als planeconoom ben je op financieel vlak specialist, maar daarnaast heb je een brede (maar geen specialistische) kennis nodig van alle aspecten die bij een project een rol spelen. Van planologie tot milieu en van civiel werk tot vennootschapsbelasting en BTW. Die haal je op bij je collega’s. Om de senior planeconoom te ondersteunen, én jezelf tot een professional te ontwikkelen, zoeken wij een planeconoom in opleiding. Iemand die zowel via theorie als ‘training on the job’ opgeleid gaat worden tot planeconoom.

Je gaat tijdens je opleidingstraject de senior planeconoom ondersteunen in;

  • Opstellen haalbaarheidsberekeningen
  • Bewaken van beschikbaar gestelde kredieten en verantwoorden daarvan via jaarlijkse cyclus
  • (Schriftelijk) adviseren aan projectleider en college/gemeenteraad
  • Deelnemen aan projectgroepen en beleid mee opstellen
  • Risicobeheersing binnen projecten
  • Subsidietrajecten begeleiden waar van toepassing

Wie ben jij?

Je bent (net) klaar met je hbo/wo opleiding in economie, vastgoedkunde, ruimtelijke ordening of andere vergelijkbare opleiding. Enige kennis of interesse in ruimtelijke ontwikkeling en/of financiën is een grote pré.

Daarnaast;

  • Heb je goede analytische vaardigheden.
  • ben je cijfermatig ingesteld.
  • bezit je een gezonde nieuwsgierigheid om te leren en te ontwikkelen.
  • Ben je dé spin in het web.

Het team

Binnen het team zijn circa 45 personen werkzaam. Projectleiders op diverse gebieden, collega’s die grondzaken behartigen, beleidsmedewerkers voor groen, klimaat, recreatie, projectassistenten en een collega voor financiële ondersteuning.

Jouw rol

In aanvang zul je naast je eventuele cursussen vooral meelopen met de senior planeconoom. Op die manier vindt ‘learning on the job’ plaats. Door middel van voorbereiden en napraten over de overleggen en werkzaamheden zul je de benodigde informatie tot je gaan nemen. Daarna zul je onder begeleiding zelfstandig aan de slag gaan met o.a. het opstellen van haalbaarheidsberekeningen, bewaken kredieten, overleggen voeren en adviseren aan projectleiders. Die verantwoordelijkheid zal geleidelijk toenemen naarmate je meer ervaren raakt.

Een collega aan het woord

“Op maandagochtend sluit ik aan bij het overleg met de wethouder op verzoek van de projectleider om de financiën van een project door te spreken. Daarna is er een projectoverleg over de actualisatie van het accommodatiebeleid. Vervolgens werk ik de besproken zaken uit waarna ik ’s middags met de collega’s van grondzaken afstem over op te stellen anterieure overeenkomsten met een projectontwikkelaar. Vervolgens heb ik overleg met de strategisch planoloog over een aantal ingekomen verzoeken. Op dinsdag staat er een overleg over nieuwe woningbouwprojecten op de planning en in de middag een overleg over de in uitvoering zijnde woningbouwprojecten. Dat is dit keer toevallig in dezelfde week, dus deze dag staat in het teken van woningbouw. Later op de dag ontvang ik nog terugkoppeling over de besluiten van het college waarin een adviesnota van mij behandeld is. Op woensdag heb ik een overleg over de voortgang bij de herinrichting van de stationsomgeving. De laatste tekening is klaar en de kostenraming wordt bekeken of er aanpassingen nodig zijn. Dat werk ik verder uit en daarna is het tijd om een haalbaarheidsberekening op te stellen voor een nieuw project. Donderdag begint met een overleg over de stikstofaanpak in het Peelgebied, als voorbereiding voor het gesprek met de provincie. Dan buigen we ons over een aan te vragen subsidie bij het rijk. Op verzoek van een projectleider werk ik een financieel beeld uit over de toekomst van de bedrijventerreinen en ’s middags praat ik de projectleider bij over de financiële stand van zaken en mogelijkheden binnen het project. Zo is elke dag anders en geen week hetzelfde. Juist door het betrokken zijn bij vele projecten, is het leggen van verbanden tussen projecten nuttig en kun je van extra meerwaarde zijn voor projectleiders.” Mechtilde Mooren – Planeconoom

Dit bieden wij jou

De voorlopige inschaling is schaal 8 en is in afwachting van definitieve inschaling volgens het functiewaarderingstraject 2024/2025. Dit is minimaal € 3.014,-- en maximaal € 4.244,-- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring, eventueel in een aanloopschaal. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB 17,05% van het brutosalaris), reiskostenvergoeding, fietsplanregeling en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door opleidingen en trainingen. Deels thuiswerken is mogelijk, waarbij je op bepaalde dagen in de week zeer gewenst op kantoor bent en op andere momenten wat flexibiliteit kunt nemen om vanuit thuis te werken. Je krijgt de beschikking over een laptop en smartphone. Ook zijn er elektrische fietsen en auto’s beschikbaar voor werkafspraken.

We zijn op zoek naar een lange relatie met elkaar maar in eerste instantie beginnen we met de invulling voor een jaar. Zijn we daarna gezamenlijk tevreden? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature?

Solliciteer dan direct en wie weet start jij binnenkort als onze nieuwe collega!

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Adrie Akkerman, teammanager Economie en Gebiedsontwikkeling via 06-83 01 57 04 Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nathalie Leenen, Corporate Recruiter. Je kunt haar bereiken via 06-81 96 26 93

Het sollicitatieproces

Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 8 mei je motivatie en cv via www.banenpleinlimburg.nl

Zet alvast in je agenda:

De 1e gesprekken vinden plaats op 30 mei en de 2e gesprekken op 4 juni.

Horst aan de Maas dat zijn wij

Een tikje verlegen, bescheiden en nuchter. Harde werkers, die weten wat ze hebben bereikt, maar soms nog te weinig stilstaan bij hoe bijzonder dat eigenlijk is. Horst aan de Maas is geboren op het snijvlak van veen, zand en klei. Generaties voor ons hebben Horst aan de Maas getransformeerd; van slechte grond, naar agrarisch koploper van de wereld. Hoe? Door samen aan te pakken. Met vindingrijkheid en hard werken. Wij zijn aanpakkers en zorgen er samen voor dat we toewerken naar een gezonde, duurzame en veilige samenleving waar we met elkaar leven, wonen en werken. 16 hechte dorpen met trotse inwoners, waar het fijn is om op te groeien en waar je gezond en gelukkig oud kunt worden. Nu en in de toekomst.

Wil je meer zien van onze gemeente? Maak kennis met ons op Horst aan de Maas, dat zijn wij!